Dokud švestka nedozraje,
chudinka jen zelená je...
Jenže teď už švestky dozrávají a je čas je nejen sklidit, ale i zpracovat. Na blozích to voní povidly, kompoty, knedlíky, možná i slivovicí... Ani já se švestkám nevyhýbám, máme je doma moc rádi, a vkládám recept na švestkový koláč.
Před lety jsem si ho opsala z Praktické ženy. Teď se o něj s vámi podělím:
Švestkový koláč s kokosovou drobenkou
Těsto:
25 dkg polohrubé mouky
1 lžíce cukru krupice
4 lžíce oleje
špetka soli
kvásek z 1,5 dl teplého mléka, 1 lžičky cukru a 2 dkg droždí
Vypracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme kynout 3/4 hodiny. Poté dáme na vymazaný plech (asi 35 x 25 cm), poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou.
Drobenka:
8 dkg polohrubé mouky
6 dkg cukru krupice
6 dkg rozpuštěného másla
3 lžíce kokosu
1 lžička skořice
Obměna s třešněmi |
Ivanko, vypadá opravdu skvostně!
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena