Na jaře pijeme čaj z kopřiv pro očistu těla. Kopřivy se trhají do doby než začnou kvést. My máme rádi kopřivy naložené v minerální neperlivé vodě. V keramické konvici mohou být až dva dny v lednici.
Dnes jsem dovařila druhou dávku pampeliškového sirupu.
200 květů pampelišky
1,5 l vody
Svařit a nechat do druhého dne. Pak přecedíme a přidáme:
1,5 kg cukru
1 lžičku kyseliny citronové
Vaříme asi 3/4 hodiny na mírném ohni a horký plníme do sklenic.
Krásně voní!
Dnes jsem dovařila druhou dávku pampeliškového sirupu.
200 květů pampelišky
1,5 l vody
Svařit a nechat do druhého dne. Pak přecedíme a přidáme:
1,5 kg cukru
1 lžičku kyseliny citronové
Vaříme asi 3/4 hodiny na mírném ohni a horký plníme do sklenic.
Krásně voní!
Krásný příspěvek. Pampeliškový sirup je fajn.
OdpovědětVymazatSirupek vypadá moc dobře...možná ho zkusím. Krásný večer Martina
OdpovědětVymazatIvanko, to je úplně zdravotní příspěvek :o) Moje babička vařila pampeliškový med, byl výborný!
OdpovědětVymazatJo, a uháčkovala si krásnou dečku!
Měj se, pa Helena
Milý pampeliškový příspěvek :o) Martina
OdpovědětVymazat