pondělí 7. května 2012

Z babiččiny lékárny

Na jaře pijeme čaj z kopřiv pro očistu těla. Kopřivy se trhají do doby než začnou kvést. My máme rádi kopřivy naložené v minerální neperlivé vodě. V keramické konvici mohou být až dva dny v lednici.




Dnes jsem dovařila druhou dávku pampeliškového sirupu.

200 květů pampelišky
1,5 l vody

Svařit a nechat do druhého dne. Pak přecedíme a přidáme:

1,5 kg cukru
1 lžičku kyseliny citronové

Vaříme asi 3/4 hodiny na mírném ohni a horký plníme do sklenic.




Krásně voní!

4 komentáře:

  1. Krásný příspěvek. Pampeliškový sirup je fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Sirupek vypadá moc dobře...možná ho zkusím. Krásný večer Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, to je úplně zdravotní příspěvek :o) Moje babička vařila pampeliškový med, byl výborný!
    Jo, a uháčkovala si krásnou dečku!
    Měj se, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Milý pampeliškový příspěvek :o) Martina

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.