čtvrtek 8. prosince 2016

Zahradní altán vánočně

Zahrada je teď taková opuštěná. Střechu altánu na zimu schováváme. Vrbu za altánem jsme ořezali, takže vypadá jako dřevěná plastika nějakého sportovce. Chtělo to trochu rozveselit a naladit vánočně.

Srdíčka i polštář na saních jsou ze starého svetru z výprodeje, pořizovací cena 15 Kč. Šila jsem po večerech ručně a doplnila knoflíkem. Sáňky, bohužel, nemáme dřevěné, a tak se použily staré malé kovové po dětech. Letos na nich asi nikdo drandit z kopce nebude.


Škoda, že právě roztál sníh. Snad napadne, aby dodal trochu zimní atmosféry.
Vše na zahradě opět probíhalo za spolupráce asistenta Marleyho, který hlavně zahradu dekoroval oblíbenými klacky z hromady. 
A poznámka pro všímavé: ta boudička za rákosem není psí, ale zůstala po morčeti. Náš pes je domácí mazel, i když na to nevypadá :-) 

11 komentářů:

  1. Ivanko, hezké to máš. My jsme minulý týden našli stařičké dřevěné sáňky vyhozené u nás v obci ve sběrném dvoře. někdo s nima švihl tak, že jsou na dvou místech rozbité,ale včera jsem je vydrbala kartáček a horkou vodou, dnes dostanou novou omlazovací a léčivou kúru.
    přeji krásná adventní čas. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Majko, tak to Ti závidím. My jsme takové sáňky měli, než je manžel při úklidu sklepa vyhodil. To mě mrzelo, protože jsem mu předtím říkala, ať je tam nechá... No, co teď? Třeba je někdo zachránil a má je taky jako vánoční dekoraci.
      Ivana

      Vymazat
  2. Ivanko, moc hezké. A roztomilý pomocník :-). M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko moc krásně máte nazdobeno.. Vaše morče mělo parádní domek😉..Krásný víkend ti přeji. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, děkuji! Domek vyrobil naší Leonce pro Zikmunda náš soused. Teď je domek prázdný... Měj se hezky!
      Ivana

      Vymazat
  4. Nádherně nazdobení zahrada, jseš šikulka
    klidné dni, Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, Pavle! I Tobě klidný pracovní týden!
      Ivana

      Vymazat
  5. No tohle? Tak to je naprostá paráda. Co tak z fotek dokáži vyčíst, tak máte čerstvě natřený plot. A ta zeleň? Vy máte tedy vkus. My jsme na zahradu nedávno dokoupili hnědou kůru, na kamínky moc nejsme. Manžílek se vždy postará o montáž, já si zatím užívám v bazénu. Nejsem ale žádná princeznička, takže mu občas podávám nářadí

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.