neděle 26. února 2012

Moje šití


Po delší době jsem sedla k šicímu stroji. Závidím těm, které mají šicí dílničku, kde mohou mít svoje šití stále. Já šiju v kuchyni na jídelním stole..., stříhám v obýváku na podlaze za asistence našeho psa. Když už se do toho pustím, snažím se dodělat všechny rozdělané věci, zašít to, co je třeba.
Zkrátím kalhoty, vyšiju dírky na polštáře, ušiju si srdíčko, velikonoční husičky (zatím nejsou části těl sešity k sobě - proto vyfotím příště) a kočku.
Našla jsem ji na internetu, jak jinak. Stáhla, zvětšila střih, vložila do fólie a založila do pořadače, kam dávám to, co by se mi mohlo jednou hodit.
 .A teď přišla na tu kočku řada
Ušitá, vyplněná dutým vláknem, mourovatě nabarvená, 
s pořádnou mašlí. Tady je - mňau...

Bez mašle
S mašlí



12 komentářů:

  1. Srdiečko je krásne, a kočka milo naježená. S tým rozkladaním a skladaním šijacieho stroja mám aj ja zatiaľ problém. Ale renovujeme stôl pod stroj, tak sa už teším, že to nebudem musieť stále schovávať. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se máš, Andrejko! Já jsem kdysi stolový šicí stroj měla. Ale pak nás doma přibývalo a já jsem musela ustoupit většímu jídelnímu stolu a koupila jsem stroj ,,schovávací":-)))
      Ivana

      Vymazat
  2. To je nádherný motiv na srdíčko, krásná prácička. No a kočka je boží a originální. A těším se, až ukážeš husičky. Já mám to štěstí, že mám svoji dílničku, ale už jsem tak zlenivěla, že se kolikrát stydím, jaký je tam nepořádek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pracovní nepořádek a dílnička se zavře. Já ten nepořádek mám při šití taky, ale nesmí přijít nikdo na návštěvu:-)))
      Ivana

      Vymazat
  3. KRÁSNÉ SRDÍČKO.
    KOČKA TA MĚ ÚPLNĚ UCHVÁTILA.
    JE KRÁSNÁ. MOC SE POVEDLA.
    PŘEJI PŘÍJEMNÝ DEN.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, srdíčko i kočička jsou nádherné, hezký den,
    Marcela

    OdpovědětVymazat
  5. Ivanko, moc hezké šití - srdíčko i kočka, ta je jako živá!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji! Máme psa, morče, křečka... Kočku aspoň takovou. Ale naše Leonka by brala domů všechno. Jednou prý bude mít farmu a já jí budu pomáhat. No potěš...
      Ivana

      Vymazat
  6. to je náádhera. Srdíčko je nádherné.

    OdpovědětVymazat
  7. Ivanko, šití i vyšívání je moc krásné...a ta kočička je opravdu úžasná :o) Hezký zbytek dne, zdravím Soňa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.