Nevím, jak to vypadá u vás, ale u nás je ještě sníh...
I když dostává od sluníčka co proto. Listovala jsem starými kuchařkami a našla jsem recept se zimním názvem:
I když dostává od sluníčka co proto. Listovala jsem starými kuchařkami a našla jsem recept se zimním názvem:
Sněhová jablka
Recept je z knížečky Cukrovinky a pamlsky od Marie Janků Sandtnerové. Tak tedy:
Těsto: 24 dkg hladké mouky
8 dkg cukru
15 dkg másla ( Hera )
2 žloutky
citronová kůra
Suroviny vypracujeme na vále a dáme na 30 min. chladit do lednice.
Náplň: 6-10 jablek podle velikosti
1/4 l vody
1 lžíce cukru
marmeláda
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince (větší jablka rozpůlíme, menší necháme celá) a dáme do kastrolu, podlijeme vodou, zasypeme cukrem a dusíme.
Těsto dáme do dortové nebo koláčové formy, vytvoříme i okraje koláče. Samotné těsto pečeme do růžova.
Na upečené těsto navrstvíme opatrně jablka, aby zůstala celá. Do důlků jablek přidáme malé kosky marmelády. Nakonec koláč pokryjeme sněhem ze 4 bílků a 16 dkg cukru. Pocukrujeme moučkovým cukrem a dopečeme v mírné troubě. Výborný je vychlazený.
Ivanka ten vyzerá perfektne, určite ho vyskúšam. Andrea
OdpovědětVymazatŠkoda,že jsem dnes nestihla dojít a ochutnat...........
OdpovědětVymazatHezký víkend. Jitka
A já jsem tě čekala... :-(
VymazatMusela jsem se obětovat a sníst i tvoji porci - zas kilo navíc :-)))
Ivana
Hmmm, už teď mi chutná, jdu do něj ... :-) díky za recept !
OdpovědětVymazatMňam hneď by som si dala:))Marla
OdpovědětVymazatMňam. Iví, vypadá skvěle a určitě i chutná výtečně. Ráda ti dám recept do soutěže.
OdpovědětVymazatLeni, děkuji!!!
VymazatIvana