neděle 12. ledna 2014

Skořicový věnec


Recept na tento kynutý moučník jsem našla při procházce Pinterestem, a protože všem chutnal podělím se o recept i s vámi.

Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 hrnku vlažného mléka
1 kostka droždí
1/8 hrnku rozpuštěného másla
1 žloutek
1 vrchovatá lžíce cukru

Plnění:
1/4 hrnku rozehřátého másla
4-5 lžic cukru krupice s 3 lžičkami skořice

Těsto vypracujeme obvyklým způsobem a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Na vále posypaném moukou pak rozválíme vykynuté těsto na centimetr tlustou placku. Potřeme rozehřátým máslem (část másla necháme na potření povrchu) a posypeme cukrem se skořicí (opět část necháme na povrch věnce). Placku stočíme a podélně rozřízneme. Obě poloviny smotáme, viz obrázek. Věnec přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a povrch potřeme máslem a posypeme skořicovým cukrem, necháme 15 min. nakynout. Na potření povrchu věnce máslem nezapomeňte, moučník by pak byl příliš suchý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi půl hodiny.

Pinterest

U nás se po něm jen zaprášilo, tak dobrou chuť!


2 komentáře:

  1. Ivanko, taky ho peču, ale málo, protože na něm s Terkou ujíždíme :o) Baštíme a pak máme výčitky :o)
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.