Za Vánoci se zavřely dveře, možná máte doma ještě i zbytky cukroví, my už ne a pořád má někdo na něco chuť...
Moučníkem s jablky se nedá nic zkazit. Jablka jsou dobrá vždy!
Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku rozpuštěné Hery
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
3 lžičky kakaa
Náplň:
nastrouhaná jablka (6 - 8 podle velikosti)
nakrájená čokoláda na vaření ( asi 1/3 tabulky)
nasekané ořechy
Vyšlehané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, opatrně na něj naklademe nastrouhaná jablka a nasekané ořechy.
Pečeme ve vyhřáté troubě (180 °C). Ihned po vytažení z trouby posypeme nakrájenou čokoládou.
Moučníkem s jablky se nedá nic zkazit. Jablka jsou dobrá vždy!
Tahle buchtička je obzvlášť šťavnatá. Recept na ni mám od kolegyně Hanky. Díky!
Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku rozpuštěné Hery
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
3 lžičky kakaa
Náplň:
nastrouhaná jablka (6 - 8 podle velikosti)
nakrájená čokoláda na vaření ( asi 1/3 tabulky)
nasekané ořechy
Vyšlehané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, opatrně na něj naklademe nastrouhaná jablka a nasekané ořechy.
Pečeme ve vyhřáté troubě (180 °C). Ihned po vytažení z trouby posypeme nakrájenou čokoládou.
Ať vám chutná!
Vypadá to skvěle. Vyzkouším...
OdpovědětVymazatIvo, díky za recept, vypadají perfektně, ukládám, hezký den,
OdpovědětVymazatMarcela
Ivko takové dezerty mám nejraději , Šárka
OdpovědětVymazatMňamky, buchtička vypadá moc dobře a ještě je krásně načasované do jablíčkové sezony (myslím tím ty poslední jablíčka v bedýnce, co je potřeba zužitkovat). Děkuji, vyzkouším ráda :-)
OdpovědětVymazatMyslím, že vyzkouším, díky
OdpovědětVymazatJana
Ivo vypadá skvěla,jablka i ořechy mám tak určitě vyzkouším.Díky za recept.Radka
OdpovědětVymazat