neděle 9. října 2016

Tanečně

A je to tady! Další kolo Stardance je tu. Mám tento pořad moc ráda. Vůbec nechci tipovat, kdo vyhraje, ani kritizovat výkony soutěžících. Já obdivuji všechny, kteří umí skloubit pohyby rukou s pohyby nohou, a k tomu se tvářit uvolněně a s úsměvem. Tančím (tančila jsem) ráda. Když si ale vzpomenu na své období aerobiku a zumby, jsem šťastná, že z něj neexistuje žádný záznam. Nohy by ještě šly, ale jakmile se přidaly ruce, koordinace byla ta tam. 
U nás doma sledujeme Stardance s oběma dcerami. Obě holky chodily tančit, a mladší ještě chodí, do místní ZUŠ. Mohu říct, že ony mají tanec v krvi, i když to není párový, ale spíš pódiový tanec taneční skupiny. Zuška pořádá každý rok na jaře taneční přehlídku, a pak zase žasnu, co všechno ty stovky účinkujících zvládnou, co se naučily, divím se nápaditosti kostýmů a výběru hudby a obdivuji choreografii, kterou vymyslely paní učitelky a kroutím hlavou nad jejich tolerancí a pevnými nervy při práci s upovídanými školačkami a tvrdohlavými pubertálními slečnami. Obdivuji, a proto nemám odvahu hodnotit. Každý se podle mě snaží dát do vystoupení všechno. Ať je to tanec školní nebo ten před kamerami. 

Rok 2011
Rok 2015

6 komentářů:

  1. Ivi také se na tento pořad ráda dívám, teda celkově miluji tanec. Jako mládě jsem tančila v taneční skupině a teď max.v kuchyni.. Bohužel mužíček netančí😠..Přeji krásnou neděli. Z❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, jsem na tom podobně. Tanec v kuchyni je taky můj úděl:-)))
      Ivana

      Vymazat
  2. Moje dcera také závodně tančila...po mně to nemá ☺☺☺
    Hezkou neděli, M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podporovat děti v koníčcích je náš úděl, ale tanec je koníček moc hezký.
      Ivana

      Vymazat
  3. Tento porad mam take rada - jako jeden z mala. Obdivuji vsechny. Vim, kritizovat je snadne, ale to usili za tim, to si zaslouzi obdiv. A veliky. Ja jsem na tom s tancem bidne:-). M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.