pátek 23. září 2016

Pilea

Ochladilo se a předpověď hlásí dokonce přízemní mrazíky. Některé pokojovky jsem tedy stáhla ze zahrady domů. Letnění zřejmě pro ty choulostivější květiny skončilo.
Pilea se venku opravdu parádně rozrostla a některé listy jsou jako dlaň. Ani jsem netušila, co to mám za kytku, do doby, než jsem našla na jednom z blogů TENTO PŘÍSPĚVEK.

Zrovna jsem četla Deník Bridget Jonesové, kde se v listopadové kapitole píše o tom, jak kytky s ostrými listy a hlavně kaktusy působí v různých částech bytu kontraproduktivně a jak si Bridget koupila kytku s kulatými listy pro štěstí a podle potřeby ji stěhovala do různých koutů bytu. :-)
Hned se mi při čtení vybavila právě pilea, ale určitě kvůli ní nezlikviduju všechny své ostrolisté a pichlavé rostliny. Pichlavé lidi bych dala do karantény hned. 
A ráda...

10 komentářů:

  1. Ivo, Tvoje Pilea je fakt krásná..s těmi pichlavými lidmi jsi mne pobavila a ještě více s tím "otrokem"!!! :o)) tak jsem si hned uvědomila, že i já jsem bývala otrokem :o))) a vlastně otročila i svého syna. Toho jsem ale musela i podplácet čokoládou :o)))
    Přeji krásné podzimní dny Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj syn má dětství za sebou, to bych musela uplácet pivem :-)
      Ale on to určitě pro maminku rád udělal :-)
      Ivana

      Vymazat
  2. Moc krásná Pilea, taky jednu mám, vůbec jsem netušila, že může být venku, ale i tak se doma rozrostla. Zasmála jsem se nad tou karanténou s pichlavými lidmi. Kdyby to jenom trochu šlo :-)) Hezký den D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danuško, děkuji za komentář. Jo, jo, pilea může být přes léto venku, ale chráněná před sluníčkem. Já ji mívám na okně na severní straně. Měj se hezky!
      Ivana

      Vymazat
  3. Mam doma dve rostlinky stejne stare, jedna uz pekne nabyla, druha o dost mene, uvidime. Ale ze ji muzu dat ven, to jsem netusila:-). Zajimavy odkaz na clanek. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, jen pozor na slunce. Tak ať ti obě hezky rostou.
      Ivana

      Vymazat
  4. Krásná kytka. Tu jsem neznala, vypadá nádherně, to bude asi péčí :-) Hezkou neděli. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná !! taky dávám kytičky přes léto ven - moc jim to svědčí ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za komentář, Ivo. Hezký den!
    Ivana

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.