pondělí 30. ledna 2023

Housky ke snídani

Ráda peču z kynutého těsta. Kváskové pečení se mi moc nedaří, takže droždí je pro mě jedničkou.
Hledám nové recepty a zkouším, co nám zachutná.
Tyto housky jsem objevila na internetu a o recept se tu s vámi podělím. Jen jsem je ničím před pečením neposypala. Náš Jožánek by je nejedl a semínka by vyšprtával :-)


Domácí housky

1/2 kg polohrubé mouky

kostka droždí

1/4 l mléka

lžička cukru

vrchovatá lžička soli 

1 vejce

50 g tuku

žloutek na potření


Na posypání: sůl, kmín, sezam...


Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto. Necháme 40 minut kynout na teplém místě. Těsto rozdělíme na 8 částí. Každou část pak na tři kusy, ze kterých uděláme válečky a spleteme do pletýnky. Hotové necháme na plechu ještě nakynout, potřeme žloutkem a posypeme. Pečeme dozlatova.

6 komentářů:

  1. Ivo houstičky máš jako malované ! Jen se do nich zakousnout... Hezký večer přeju, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ivanko, houstičky jsou krásné, nadýchané. Určitě vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivy, ty houstičky jsou nádherné a věřím, že i výborné. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.