úterý 14. června 2016

Napjaté dny se šťastným koncem

Konec školního roku bývá hektický, ale ten letošní mi připadá napjatější než jindy. Výkazy, dotazníky, žádosti, kontroly, porady a spousta akcí, které se nakupí nejlépe do jednoho dne. Takový frmol ale u nás nemám jen já. Naše Leonka od školky tančí, cvičí, pak si přibrala flétnu, přijali ji do orchestru, zpívá... Její energii jí závidím. U všeho vydržela a ničeho se zatím nemusela vzdát. Volné má jen úterý. Z jedné ZUŠ, kam chodí tančit a máme ji kousek od domu, do druhé ZUŠ, na opačném konci města, jezdila na kolečkových bruslích, aby stihla hodiny. Večer padla a usnula. I oba závěrečné koncerty, taneční i hudební, se konaly v jeden den. Naštěstí byla taneční čísla v programu zařazena s časovou prodlevou, a tak následoval běh do orchestru, a potom zpáteční běh a převlečení do kostýmu. Všechno se zvládlo.
Teď je Leonka s ostatními deváťáky v Chorvatsku a chvilku si oddechne. Má za sebou letos i přijímací zkoušky a po prázdninách jí začne nová středoškolská etapa.
Ona do školy nastupuje a syn školu končí. Po dvou týdnech studijního volna a chození kolem něj po špičkách, včera zavolal, že státnice udělal. A výborně! Hurá! Svět je krásný!
A protože jsem teď vlastně doma sama, starší dcera má denní služby a vrací se večer, trávím podvečer na zahradě s mým věrným společníkem Marleym. Toho mám stále v patách a chodí za mnou s otazníkem v očích, co to tady zrovna dělám.
Já si dám v klidu kafe. Marley hryže klacek nebo nahání včely. A oba vstřebáváme vůně a barvy a zvuky a přemýšlíme o životě. Teď momentálně je bezvadný. Proti loňsku o moc hezčí!









14 komentářů:

  1. Ivano, vím o čem píšeš... konec školního roku. ... to je vždycky síla. ....
    ale dáme to :)
    jako vždycky. A budou prázdniny! !!
    Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáme to, to je pravda, mě tam nevadí ta práce s dětmi, to je každý den jiný, takové překvápko, ale zbytečné papírování, to ráda nemám...
      Ivana

      Vymazat
  2. Hrdá maminko, gratuluji k úspěchu dětí. A moc krásně Ti to kvete.Posílám pozdrav. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, Maruško, kvete to samo... a strašně rychle :-)
      Ivana

      Vymazat
  3. Krásné úspěchy a hezké fotky ze zahrady. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Ivka, leonke i synovi blahoželám. Šikovné deti. Andrea

    OdpovědětVymazat
  5. Ivanko, takové dny jsou nejkrásnější v životě, naplněné láskou a hrdostí z dětí. Měj se krásně a užívej si společnosti věrného přítele Marlyho - ty psí oči dělají divy, já to znám. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, Ivo, za milá slovíčka! Teď zrovna jsou psí oči uražené. Byl večer sám doma a tak trucuje a nechává mě v pokoji samotnou... Dává mi to ,,sežrat" :-)
      Ivana

      Vymazat
  6. Gratulace :-) :-) :-) :-) pěkné fotky :-)Ila

    OdpovědětVymazat
  7. At je zivot bajecny co nejdele a vse se dari. Je radost mit sikovne deticky a uzivat si jejich uspechy. Poklidny zaver skolniho roku, uz je to za par...:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Marcelko, za komentář a přeji příjemný víkend!
      Ivana

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova.