čtvrtek 7. prosince 2017

Adventní

V sobotu se konala výstava adventních věnců a vánočních dekorací v blízkém Štramberku. S neteří jsme si tam udělaly odpolední procházku. Inspirovaly jsme se a pak jsme umocnily adventní náladu v nedaleké pekárně u vánočního punče. 



Na zahradu jsem dovezla staré sáně. Naštěstí nasněžilo, protože jsem je táhla přes celé město ze školy domů. Byly určené k vyhození při úklidu školní půdy, jsou totiž prasklé. Několik let jsem je vystavovala na chodbě školy, ale protože na ně děti sedaly a už hrozil úraz, rozhodla jsem se dát je pryč. 
Cestu domů jsem volila bočními uličkami. Asi chápete... A stejně jsem potkala kamrádku z místního dětského klubu. Ta zas nesla obří plakáty Mikuláše a jeho pomocníků. Když mě uviděla, začala se smát a prý - To se poznají praštěné učitelky... Dodávám, že stačí jen slovo praštěné (na obranu učitelek)
Cestou parkem nedaleko naší ulice, ležela obří větev z lípy plná jmelí. Spadla pod tíhou mokrého sněhu. Jak se mi ty sáňky teď hodí! Naložila jsem větev na sáně a jela domů s nákladem. Leonka mě viděla z okna a chytala se za hlavu - Co to ZASE máš? Dívejte se, co mamka ZASE veze!
Takže Vašík pořezal větev, odřízl koule jmelí a já jsem všechno naaranžovala na zahradu.

11 komentářů:

  1. Ivanko, krásné aranžmá se sáňkami. Přesně toto použití mě napadlo hned na začátku tvého psaní ještě, než jsem znala, jak s nimi naložíš. Udělala bych totéž. Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivanko, pěkný dárek shůry. Takové čerstvé přírodní jmelí plné kuliček by se mi také líbilo.
    Pěkný adventní čas přeje Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Míšo, ale momentálně je fuč. Dva dny byla taková vichřice, že jmelí odvála...
      Ivana

      Vymazat
  3. Ivanko, krásné staré sáně, krásná vánoční výzdoba na zahradu. Můj muž, by rozdělal oheň venku, a než bych se převlíkla, již by to všechno hořelo. Asi máte muže, který neříká že to jsou strašné žďorby. Můj muž totiž nemá žádnou představivost. Nejlepší by bylo, kdyby všechno bylo řádně umyté neředěným savem nebo jiným desinfekčním prostředkem a nikde položena ani věc navíc. No prostě blázen, hoďme na něj síť.Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iwko, to znám. Měli jsme ve sklepě ještě starší a krásnější sáně i lyže, a i když jsem řekla, aby se nevyhazovaly, byly pryč. Manžel taky likvidoval, hlavně co nebylo jeho, a dotáhl to tak daleko, že zlikvidoval i naše manželství. A mně je momentálně líp...
      Díky za komentář a krásné předvánoční dny.
      Ivana

      Vymazat
  4. :-))) moc pěkné, klidně bych je na zahradu brala taky :-))K

    OdpovědětVymazat
  5. Ivanko, sáně máš nádherně nazdobené a k tomu ten sníh. Štramberk musí být tuto dobu kouzelný, Moravský Betlém, jak se mu říká.Já ho viděla v létě , ale to už je dobrých pět let a byla jsem unešena. Měj se pěkně Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Ivanko, momentálně jsme bez sněhu s pořádnou vichřicí, a Štramberk mám čím dál tím víc raději, asi věkem... :-)
      Měj se hezky!
      Ivana

      Vymazat

Děkuji za vaše milá slova.