pondělí 16. září 2019

Štramberští slavili

Ve vedlejším městě Štramberku probíhaly velké oslavy. Město bylo založeno před 660 lety, a i dnes si zachovává svůj pohádkový ráz. Často si ho proto vybírají filmaři pro opravdu kouzelné exteriéry.
I pro mě má městečko kouzla. A čím jsem starší, tím větší jsou.
Už v pátek večer začaly oslavy divadelním představením místního ochotnického spolku. Hra Noc na Karlštejně venku pod věží vypadala realisticky. Krásné kostýmy, kulisy, hudba a hlavně herecké výkony nadchly každého z diváků. Pár přeřeků a občasné nářečí v textu bylo výrazem lidskosti, které občas vedlo i k humornému uvolnění jak mezi herci, tak mezi diváky. Vše vyvrcholilo nadšeným potleskem.

Víkendové oslavy se přesunuly na náměstí, kde se konal starodávný jarmark. V centru pozornosti však byla přehlídka různých štramberských spolků, sdružení, skupin a dalších uskupení.
Náměstí bylo plné lidí stojících, ale i sedících na dlažbě náměstí, které má tu výhodu, že je na kopci, je stupňovitě členěno a z každého místa je dobře vidět na níže postavené pódium.
A kromě toho tu potkáte spoustu známých a kamarádů, popovídáte si u kávy, koupíte si štramberské uši a strávíte příjemný den.



5 komentářů:

  1. Souhlasím, že to musí být zcela určitě příjemně prožitý den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A byl. Krásně vyšlo i počasí, jako na objednávku. Hezký den, Hanko!
      Ivana

      Vymazat
  2. Ivanko, krásná akce. To tyhle bývají. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Také jsme strávili den ve Štramberku, děti z našeho kroužku byly součástí programu:)
    Hezké dny přeji.
    Marcela

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.