pátek 2. července 2021

Konec školy

Letošní školní rok byl jedním slovem - DIVNÝ. A tak, jen co nám to opatření dovolila, jsme využili možnosti jet na školu v přírodě. Byl to pro mě trochu adrenalinový plán, všechno se zajišťovalo během pár dnů - pobyt, kuchařka, zdravotník, odvoz zavazadel, aktivity, balení pomůcek pro hezké počasí a pro deštivé počasí... Před odchodem na místo pobytu testování a vše ještě nahlásit na hygienickou stanici.
Využila jsem pro ubytování skautské centrum Vanaivan u nás ve městě, tady jsme s dětmi strávili tři dny. Vařila moje kamarádka Mauglí. A vařila skvěle! Počasí bylo slunečné a děti úžasné. Zorganizovali jsme výuku na lezecké stěně se skautskými lektory, šlapali jsme pěšky do Štramberku, kde jsme navštívili minizoo a mohli si podržet hada, hráli hry, soutěžili, prošli noční stezku odvahy, nakonec opékali buřty.

Vanaivan

Vanaivan a my :-)

Tvoření venku

I Jožánek maluje.


1. den - výšlap na Janíkovu louku.


Lezení bylo super!


Trúba


Hadí pomazlení pro odvážné

V posledním školním týdnu jsme podnikli ještě jeden pěší výlet do nedaleké botanické zahrady. Polní pěšinou jsme šlapali na Kamenárku. Nad horami byl opar, ale my jsme si užívali letních teplot a byli rádi ve stínu skal. Děti pozorovaly vážky, šídla, čolky, různé žáby, hledaly zkamenělé zbytky pravěkých rostlin.






Teď je čekají dva měsíce prázdninových dobrodružství.

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivo, bezva. Děti si to musely krásně užít a určitě příjemná změna. Na takové pobyty se nezapomíná, alespoň moji synové na ně s láskou vzpomínají. Hezké léto přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milá slova.